vineri, 11 octombrie 2013

Friptura ungureasca de porc cu piure de cartofi si salata de sfecla rosie




Ingrediente :

800 g carne de porc
100 ml ulei sau untura
2 cepe mari rosii
4 catei de usturoi
2 linguri boia dulce
1 lingurita boia iute sau pasta picanta de ardei dupa gust
2 foi dafin
200 ml smantana
sare , piper


Reteta a fost inspirata de aici , dar facuta in felul meu  . Mai intai spalam carnea si o portionam in bucati mai mari . Le asezonam cu sare si piper . Intr-o tigaie punem untura si calim bucatile de carne bine pe ambele parti . Scoatem carnea ,  punem ceapa tocata marunt si usturoiul si le calim pana se inmoaie . Adaugam carnea , boiaua si stingem cu 2-3 cani de apa . Punem si foile de dafin si lasam sa fiarba la foc mic timp de vreo 45 -50 minute pana cand scade apa si se formeaza un sos , iar carnea este bine patrunsa . Adaugam apoi smantana , lasam sa dea un clocot si potrivim de sare si piper .  Servim cu piure de cartofi si salata de sfecla rosie .  






































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email