Ingrediente :
800 g carne de porc
100 ml ulei sau untura
2 cepe mari rosii
4 catei de usturoi
2 linguri boia dulce
1 lingurita boia iute sau pasta picanta de ardei dupa gust
2 foi dafin
200 ml smantana
200 ml smantana
sare , piper
Reteta a fost inspirata de aici , dar facuta in felul meu . Mai intai spalam carnea si o portionam in bucati mai mari . Le asezonam cu sare si piper . Intr-o tigaie punem untura si calim bucatile de carne bine pe ambele parti . Scoatem carnea , punem ceapa tocata marunt si usturoiul si le calim pana se inmoaie . Adaugam carnea , boiaua si stingem cu 2-3 cani de apa . Punem si foile de dafin si lasam sa fiarba la foc mic timp de vreo 45 -50 minute pana cand scade apa si se formeaza un sos , iar carnea este bine patrunsa . Adaugam apoi smantana , lasam sa dea un clocot si potrivim de sare si piper . Servim cu piure de cartofi si salata de sfecla rosie .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu