sâmbătă, 14 septembrie 2013

Muschi de porc in sos de vin rosu si salvie




800 g muschi de porc
3 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
300 ml vin rosu
1 ceapa rosie
1 lingura faina
2 linguri salvie tocata
2 lingurite zahar ( dupa gust )
sare , piper


Mai intai spalam carnea si o portionam in bucati potrivite pe care le asezonam cu sare si piper . Dam cuptorul la 200-250° . Intr-o tigaie incingem uleiul si prajim carnea pe toate partile la foc iute . Scoatem bucatile de carne si le punem intr-o tava fara a pune alta grasime . Eu am pus hartie de copt , dar nu e neaparat nevoie . Dam tava la cuptor timp de 10-12 minute . Intre timp , in uleiul ramas in tigaie prajim ceapa rosie tocata marunt  , adaugam salvia si le sotam putin . Adaugam  faina si stingem cu vinul rosu . Apoi punem zaharul , otetul balsamic si lasam sa fiarba pana devine un sos consistent . Potrivim de sare si piper . Scoatem carnea din cuptor ( mie mi-a ramas un sos in tava care l-am adaugat peste sosul de vin ) si servim impreuna cu sosul de vin si diverse garnituri , cartofi cu rozmarin in cazul meu . Sa nu uitam bineinteles si de un pahar rosu de vin alaturi . Pofta buna !








































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email