vineri, 1 iunie 2012

Ratatouille







Pentru ca este vineri, facem mancarica de post . Pentru azi am pregatit vestita tocana de legume - ratatouille, originara din sudul Frantei , zona Provence.

Ingrediente:

1 vanata
1 dovlecel
2 cepe
1 ardei gras rosu
5 rosii
5 catei de usturoi
busuioc
foi de dafin ( astea nu erau in reteta dar mie imi plac)
cimbru uscat  
patrunjel verde
sare, piper
ulei



Pentru inceput spalam legumele si apoi le tocam cuburi mai mari ( vanata , dovlecelul si rosiile) si mai mici ( ceapa, usturoiul si ardeiul). Punem vanata taiata cubulete intr-o strecuratoare si o presaram cu sare. O lasam putin sa lase zeama. Apoi intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei de masline si calim ceapa si usturoiul. Dupa ce s-a inmuiat, adaugam vanata , ardeiul si rosiile. 






Turnam o cana de apa si lasam sa fiarba acoperit aproximativ 15 minute. Apoi adaugam dovleceii cubulete si mai fierbem vreo 15 minute pana se inmoaie legumele. Aromatizam cu foile de dafin, busuiocul si cimbrul. Potrivim de sare si piper  , presaram patrunjelul verde tocat si servim.






 Este o mancare delicioasa care merge cu o garnitura de orez fiert sau cartofi natur ( in cazul meu) dar si ca atare sau ca si garnitura la un gratar.













2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email