miercuri, 22 mai 2013

Cornuri delicioase din aluat frantuzesc






Ingrediente :

570 g faina
15 g drojdie
300 ml lapte
100 g zahar
1 lingurita sare
150 g unt sau margarina
1 galbenus 


Untul sau margarina il scoatem de la rece si il amestecam cu 70 g faina (  aproximativ 3 linguri ) pana se omogenizeaza . Ii dam forma unei bile , o punem intr-o punga sau folie si o dam la frigider. Intre timp , laptele caldut il amestecam cu zaharul pana ce acesta se dizolva , sarea si drojdia. Faina o cernem intr-un castron si apoi adaugam laptele . Framantam pana obtinem un aluat elastic care il lasam acoperit intr-un loc caldut , sa creasca timp de o ora . Dupa ce a crescut , punem aluatul pe masa pudrata cu faina si intindem o foaie de apx 8 mm . Peste foaie punem si pasta de margarina ( trebuia sa o intind mai bine sa imi acopere aproape toata foaie de aluat) . Apoi impartim foaia in 8 parti , pe care le pliem unele peste altele din parti opuse . Ii dam forma unei mingi si o dam la frigider pentru 30 minute .
Repetam acest lucru de trei ori.  Apoi intindem aluatul intr-o foaie de apx 5 mm si il taiem in triunghiuri . Putem sa punem diverse umpluturi , crema de ciocolata , dulceata , crema de vanilie etc . Eu majoritatea le-am lasat simple dar cateva le-am facut si cu gem . Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus batut cu putina apa. Le dam la cuptorul preincalzit la 200 gr  pentru 25-30 minute pana se rumenesc frumos . Le presaram cu zahar pudra . Sunt delicioase la micul dejun alaturi de o cana cu lapte .










































3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...