miercuri, 6 iunie 2012

Franzelute








Ingrediente:

1 kg faina
25 g drojdie
1 lingurita sare
450-500 ml apa


Mai intai desfacem drojdia intr-un bol cu apa calduta si 2 linguri faina. O lasam la crescut vreo 2 ore intr-un loc caldut. Dupa aia , cernem faina intr-un castron si adaugam maiaua . Framantam si treptat adaugam apa calduta si sarea. Trebuie sa obtinem un aluat nu foarte tare , nelipicios . Trebuie sa il framantam timp de 15 minute. Il lasam la crescut timp de o 1-1.30 ore . Eu l-am impartit in trei parti egale si le dam forma unor franzelute lunguiete . Le punem intr-o tava de copt unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si le crestam deasupra cu un cutit ascutit. Le mai lasam vreo ora sa creasca in tava si apoi le dam la cuptorul bine incins. Le lasam la copt vreo 20-25 minute. Este o paine frumoasa , gustoasa cu o crusta crocanta si un miez pufos. 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email