luni, 8 aprilie 2013

Sarmale






Dupa aproape 4 luni de lipsa de pe blog , prima reteta care am facut-o sunt sarmalele . Nu ma omor prea tare dupa ele , mai mult de 2-3 nu mananc niciodata ( mama mea le face destul de des ) , dar cat am fost plecata mi-a fost foarte pofta . Asa ca , cum am venit acasa , le-am si facut . Este o reteta de sarmale traditionale in foi de varza murata . Ingredientele sunt aproximative . 

Ingrediente :

1 kg carne tocata 
1 kg varza murata
4-5 cepe
50 ml ulei
2 morcovi
150 g orez 
100 ml (3-4 linguri ) sos de rosii ( bulion )
5-6 bucati de kaiser afumat
sare, piper 
 1 lingura boia dulce
smantana , ardei iute


Mai intai scaotem varza si o lasam intr-un castron cu apa la desarat . Daca este prea sarata , o spalam in mai multe ape . Alegem apoi foile frumoase si netede . Ceapa si morcovul le curatam si le spalam . Ceapa o tocam marunt , iar morcovul il radem pe razatoarea mare . Intr-o tigaie punem uleiul si punem la foc . Adaugam ceapa si morcovul ( apx 1 ceapa si putin morcov le lasam crude ) si le calim pana se inmoaie. Adaugam apoi orezul spalat si mai lasam cateva minute .Punem boiaua , sarea si piperul  si amestecam .  Intr-un castron amestecam carnea tocata cu ceapa si morcovul crude , apoi adaugam si continutul din tigaie . Potrivim de sare  si incepem sa impaturim sarmalele . Initial vroiam sa le fierb in vas de lut in cuptor , mi se par mai gustoase , dar a crepat oala de lut intre timp , asa ca le-am fiert in oala normala . Pe fundul oalei am pus putin ulei si cateva frunze de varza , apoi am asezat frumos sarmalele . Intre ele am asezat si cateva felii de kaizer afumat . Pe deasupra am turnat apoi bulionul si apa cat sa le acopere . Se lasa sa fiarba la foc mic 4 ore . Se servesc cu smanatana si ardei iute si bineinteles cu mamaliguta ( eu nu am avut faina in casa , asa ca am sarit peste asta ) .


































2 comentarii:

  1. Ce pofta mi-ai facut ...arata tare bine! Noua in casa ne place mult. Sotul(italian) este fan de sarmale, de multe ori ma roaga el sa le fac.
    toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Nicoleta ,o saptamana frumoasa !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email