miercuri, 28 mai 2014

Porc in sos de prune si legume trase in unt



4 cotlete de porc
200 g prune uscate
250 ml vin alb
100 g unt 
250 g legume congelate
100 g costita afumata ( kaiser )
1 ceapa
3 catei de usturoi
sare, piper


 Intr-un bol punem prunele la inmuiat in viunul alb ( e de recomandat vreo ora aproximativ ). Apoi batem usor cotletele si le condimentam cu sare si piper  . Le prajim intr-o tigaie  in unt si dupa ce sunt rumenite frumos pe ambele parti , le scoatem intr-o farfurie si le pastram la cald . Unde am prajit carnea , adaugam o ceapa tocata marunt si o calim putin . Adaugam si prunele cu vinul si le lasam sa fiarba vreo 5 minute . Condimentam cu sare si piper si adaugam carnea in sosul format . Mai lasam vreo cateva minute cat sa se intrepatrunda aromele . Separat , fierbem legumele vreo 5 minute in apa cu sare . Punem putin unt si calim costita afumata si cateii de usturoi . Apoi adaugam si legumele prefierte  amestecand cu grija sa nu le zdrobim. Condimentam la final .Servim o bucata de carne cu cateva prune si sos  impreuna cu legumele dar putem sa folosim si alte garnituri cum ar fi un piure de cartofi , cartofi natur, la cuptor etc .
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...