miercuri, 21 septembrie 2011

Pui cacciatore






Este o reteta italiana din regiunea Toscana.Am vazut atatea variante de  la aceasta reteta , si tot nu stiu care este cea originala. Pana la urma m-am inspirat de aici. Bineinteles am modificat putin reteta dupa placul meu.

Ingrediente:

4 pulpe de pui 
1 ceapa
1 morcov
3-4 rosii ( de preferat decojite)
4 catei de usturoi
2-3 linguri  ulei de masline
1 telina ( eu nu am pus pt ca nu imi place)
1/2 pahar de vin rosu
1 ramurica rozmarin
150 ml pasta de rosii 
sare, piper






Intr-o tigaie punem uleiul la incalzit si prajim pulpele pe ambele parti. Adaugam apoi  ceapa si morcovul tocate marunt. Pe urma punem rosiile decojite si taiate cubulete, le lasam putin sa se moaie si apoi adaugam vinul, pasta de rosii , rozmarinul si usturoiul tocat marunt. Le lasam sa fiarba la foc potrivit 15- 20 minute.Daca e nevoie adaugam si o cana de apa. Potrivim de sare si piper si servim .(Se asezoneaza cu patrunjel verde, ceea ce eu am uitat :D ). Eu am servit cu o garnitura de orez fiert cu unt.



















duminică, 18 septembrie 2011

Spaghete all'amatriciana




Ingrediente:
500 g spaghete
2 linguri ulei de masline
1 ceapa potrivita
100 g sunca afumata ( kaiser, bacon etc)
100 ml pasta de rosii
1 ardei iute
sare, piper
parmezan ras


O reteta usor de facut. Pt inceput punem o oala cu apa la fiert in care punem si putina sare. Cand apa clocoteste adaugam pastele si le lasam la fiert cateva minute ( depinde de paste,  conform instructiunilor de pe ambalaj). intre timp intr-o tigaie punem uleiul la incins si calim ceapa tocata marunt. Cand aceasta devine sticloasa adaugam sunca taiata cubulete si ardeiul . Punem si pasta de rosii ( de preferat se folosesc rosii cubulete in sos din conserva.) Eu am pus sos gata preferat si cateva linguri de pasta de rosii. Lasam sa fiarba 8-10 minute , asezonam cu sare si piper si punem pastele fierte peste sos. Le servim fierbinti cu parmezan ras pe deasupra.














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...